Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с ел.инсталацията на Алфа 147.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с ел.инсталацията на Алфа 147.

Здравейте колеги.

Проблема се изразява в това че докато карам вечер на къси+халогени .... в момента в който пусна дългите .... късите изгасват .... което направо ми Еб..... мамата.... Има ли някой който е преправял инсталацията (евентуално сходна тема) така че да свети всичко без да гасне дадена група при включването на друга ????

Предишната ми кола беше Фиат Браво ... и при него имаше същия проблем. Но след внимателно изчитане на една тема в Фиат Форума и малко преправяне на инсталацията .... успях да си го оправя.

Благодаря предварително.

това е ел. схема която намерих ..... не не виждам вариант за преправяне на тази схема
    ..... единствения вариант който според мен е възможен е да се преправи инсталацията на модул А11.
    Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от ivan_dice Покажи съобщение
      това е ел. схема която намерих ..... не не виждам вариант за преправяне на тази схема
      ..... единствения вариант който според мен е възможен е да се преправи инсталацията на модул А11.
      Колега, не съм разглеждал схемата ти, но веднага ще ти кажа, кой е най-лесния (според мен) начин:

Дългите и късите имат отделни релета. Свържи един диод между тези 2 релета, по следния начин:
      Анода на диода към (-) на намотката на релето за късите.
      Катода на диода към (-) на намотката на релето за дългите.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:27.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

колега не съм пробвал .... но това с диодите не съм много убеден че ще стане понеже двете релета по схемата нямат нищо общо ?!?!

Comment

Някаква много объркана схема си намерил.
          Ето какво имам впредвид:

Единственото притеснително нещо е дали изводът на модула за релето на дългите ще издържи намотките на двете релета едновременно.
          Но има решение и за това.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Добре .... я кажи от къде ги намираш тези схеми ... че аз имам някаква Аутодата от която гледам ... но явно не ми върши добра работа ..... а това по твоята схема е много добро решение ... и съм на 100% убеден че ще стане само трябва да намеря по-мощни диоди за да не стане някой фал

Comment

Добре .... я кажи от къде ги намираш тези схеми ... че аз имам някаква Аутодата от която гледам ... но явно не ми върши добра работа ..... а това по твоята схема е много добро решение ... и съм на 100% убеден че ще стане само трябва да намеря по-мощни диоди за да не стане някой фал
              Диодът не трябва да е кой знае колко мощен. Токът през намотката на релето е 100 - 200 mА.
              След малко ще ти пратя схемите.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Е тя схемата си е същата.
                Това, че не е подредена по същия начин е друг въпрос...
                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Когато си на къси+халогени и включиш дългите трябва да угаснат халогените а не късите !?!?!?!

Някой да не ти е разменил кабелите на къси и халогени
                  Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                    Когато си на къси+халогени и включиш дългите трябва да угаснат халогените а не късите !?!?!?!

Някой да не ти е разменил кабелите на къси и халогени
                    Не е вярно,като е на къси и халогени,като включи дългите гаси късите,и аз не разбирам защо е така,но всички 147 които съм виждал са така,Фиат Пунто 2 също е така,абе май всички италианки,на които халогените са им във фаровете

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:10 ----------

Здравейте колеги.

Проблема се изразява в това че докато карам вечер на къси+халогени .... в момента в който пусна дългите .... късите изгасват .... което направо ми Еб..... мамата.... Има ли някой който е преправял инсталацията (евентуално сходна тема) така че да свети всичко без да гасне дадена група при включването на друга ????

Предишната ми кола беше Фиат Браво ... и при него имаше същия проблем. Но след внимателно изчитане на една тема в Фиат Форума и малко преправяне на инсталацията .... успях да си го оправя.

Благодаря предварително.
                    Не мога да разбера защо искаш да променяш това,то нарочно е измислено така,за да не се прецака бързо фара,иначе я си представи 3 крушки по 50 вата да дънят вътре
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

3x50W ми звучи перфектно
                      никаква нужда от ксенони и тен подобни ....
                      въпреки че и сега са задоволителни фаровете.

Comment

3x50W ми звучи перфектно
                        никаква нужда от ксенони и тен подобни ....
                        въпреки че и сега са задоволителни фаровете.
                        На теб ти звучи перфектно,ама на фара и инсталацията не,затова е и направено така

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Mury...

Снощи в тъмното се дзверихме сума ти народ...

При включени халогени+къси -> когато светнеш дългите угасват халогените! Поне при мене е така. Доколкото го коментирахме... не само при мене.
                          Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                            Mury...

Снощи в тъмното се дзверихме сума ти народ...

При включени халогени+къси -> когато светнеш дългите угасват халогените! Поне при мене е така. Доколкото го коментирахме... не само при мене.
                            Може да има 2 вида,за различните пазари,аз всичките които съм виждал си гасят късите

Comment

Working...
                            X